BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

6.7.10

NO S'AMAGUEU DARRERE UNA SENYERA...

La manifestació de dissabte 10 de juliol s’ha estat gestant a la seu d’Òmnium Cultural des de fa mesos. Des del primer moment es va convidar els partits, sindicats i associacions que participessin en la mesa organitzativa. Entre altres, no van voler participar-hi ni el PP ni Ciudadanos, per raons més que òbvies. Tampoc, però, hi va voler participar el PSC.

Ara, fa poc més de deu dies, el PSC ha enviat el seu representant per tal de poder dir la seva pel que fa a l’estructura organitzativa de la manifestació... i ja tenim els primers problemes: ara resulta que no els agrada el lema i proposen que sigui substituït per una senyera que ens “uniria a tots”.

El Molt Honorable José Montilla no vol anar darrere d’una pancarta amb el lema “Som una nació. Nosaltres decidim”. No ha aclarit en cap moment què és el que li molesta, si l’afirmació categòrica que som una nació o bé el fet que el poder de decisió el tinguem nosaltres... O potser el molesten ambdues frases...

El PSC (una vegada més) intenta desvirtuar i manipular una manifestació perquè serveixi per als seus interessos polítics ( i en això no és l’únic que ho fa) que, en cap cas, van en el camí ni de ser una nació (si més no una nació amb tots els drets) ni molt menys encara que aquesta i altres qüestions les puguem decidir nosaltres. Ha mobilitzat els seus intel·lectuals perquè redactin un manifest de suport al president Montilla i perquè la senyera encapçali la manifestació unitària.

Tant se’ls fa si el lema ja estava pactat des de fa mesos. Tant se’ls fa si la manifestació la convoca Òmnium amb el suport de més de 560 entitats i associacions. Els interessos de determinats partits polítics passaran una vegada més per damunt de la societat civil.

S i el Sr. Montila i el seu partit se senten molestos pel lema, que no hi participin i que muntin la seva pròpia manifestació, però, si us plau, que no s’embolcallin i amaguin les seves vergonyes amb la senyera.

1 comentari:

  1. El senyors del PSOE no són els únics una mica "mosques" amb el lema de la manifestació. No són pocs els independentistes, especialment els no-organitzats, que discrepen del lema. "Som una nació" és un lema un xic estúpid. Si diem "som una nació" és perquè dubtem i perquè encara pensem massa en clau de "nació espanyola". La segona part "nosaltres decidim" té una certa ferum d'eufemisme. És cert que es podria fer una lectura de "nosaltres decidim" = "autodeterminació". Però defugir el concepte d'autodeterminació no és gens innocent, quan hom s'entesta a defensar sempre, sempre i sempre les cotilles jurídiques de l'estat espanyol, de l'estat francès i de la unió europea.

    No hem de menysprear tampoc el fet que, per a una nodrida porció de la ciutadania, és del tot repugnant marxar del bracet d'unes forces polítiques enfonsades fins a les celles en la corrupció (cas Millet, etc.) i, fins i tot, amb connexions amb el narcotràfic (cas Port de Barcelona).

    ResponElimina