BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

23.6.10

ESPLUGUES DECIDEIX: OBJECTIU ACOMPLERT

El diumenge 20 de juny, a les 22h, Esplugues decideix havia assolit l’objectiu que s’havia plantejat: celebrar una consulta sobre la independència de Catalunya a Esplugues de Llobregat, municipi de la comarca del Baix Llobregat.

Esplugues decideix valora positivament la feina feta, que resumirem en quatre punts molt clars:
Primer. La transversalitat d’un projecte obert a tothom. Qui no hi ha participat és perquè s’ha auotexclòs.

Segon. Hem generat debat. Ens hem fet visibles i, amb nosaltres, s’ha fet també visible el dret a decidir, el dret a l’autodeterminació. Mai en tota la història d’Esplugues s’havia parlat tant com durant aquests mesos sobre el tema del sobiranisme i la independència.

Tercer. Hem situat el debat sobre la independència en el centre de la normalitat. El que sempre hauria d’haver tingut.

Quart. El fet mateix d’haver celebrat la consulta. Desenganyeu-vos, hi ha pobles que no la fan perquè simplement no es veuen capaços de tirar-la endavant. Nosaltres, amb l’ajut de molta gent, ho hem fet possible.
I els resultats?
2.695 persones s’han acostat a les urnes aquest diumenge. En percentatge representen un 6,72% dels que tenien dret a fer-ho. 2.341 d’aquests vots han estat favorables a la independència. En percentatge, un 87,03% de les persones que han votat s’han mostrat favorables que Catalunya esdevingui un estat dins de la Unió Europea.

És un mal resultat?
Ja sabem que les xifres, els percentatges, sempre es poden visionar de diferents maneres. En tenim exemples molt clars en les declaracions que fan els diferents partits polítics després de qualsevol elecció. Jo faré el mateix, visionaré les xifres des de la meva perspectiva, però no us donaré cap opinió, sinó que deixaré que sigueu vosaltres mateixos els que hi reflexioneu i acabeu construint la vostra pròpia opinió que, al cap i a la fi, és l’única que val i compta realment.
Eleccions municipals 2007. Resultats del percentatge de vot obtingut per cada partit polític, prenent com a base per al càlcul el total del cens que tenia dret a vot:

PSC 23,57%
PP 7,76%
ICV 6,51%
CiU 5,25%
ERC 3,70%
Ciudadanos 2,20%
Plataforma per Catalunya 0,78%

El percentatge de vot favorable a la independència obtingut en la jornada del 20J ha estat del 6,62%.

No tenim dades econòmiques del que li va costar a cada partit polític la campanya per a les eleccions municipals del 2007. Tampoc sabem el que va invertir la Generalitat, l’Estat espanyol o l’Ajuntament d’Esplugues. Sí, però, que tenim una dada de referència econòmica en el cost d’una consulta com ha estat la de la Diagonal de Barcelona.
L’Ajuntament de Barcelona va invertir 3,17 milions d’euros per fomentar la participació en la seva consulta. Esplugues decideix ha invertit, aproximadament, uns 6.000 euros per tirar endavant la consulta popular sobre la independència de Catalunya.

I ara... què?

Continuar... Esplugues decideix, les consultes, nos són res més que l’inici d’un llarg camí que ens ha de conduir, no ho dubteu, a un referèndum vinculant organitzat per la Generalitat de Catalunya.

El repte continua perquè cal continuar en aquesta tasca de conscienciar la gent que el Baix Llobregat forma part d’aquesta realitat nacional que anomenem Catalunya (o Països Catalans, si ho preferiu). Una realitat territorial i humana que, amb les seves diferències, algunes d’elles profundes, constitueix un cos social, un cos nacional que té tot el dret (i crec que el deure) de decidir sobre el seu futur; de decidir quin pot ser el camí més adequat per avançar vers una societat més lliure i més justa.

Esplugues decideix, ja des del 21 de juny, continua treballant pel dret a decidir, pel dret a l’autodeterminació de Catalunya.

Us convidem a acompanyar-nos en aquest il•lusionant i esperançador camí de la llibertat nacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada