BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

10.4.10

CAL PARLAR DE LLENGUA: PROGRAMA NÚM 49

Us oferim el programa núm 49 de CAL parlar de llengua que va girar a l'entorn del Voluntariat per la llengua, les parelles lingüístiques.


Tres són els elements principals que aporta un programa com el de Voluntariat per la llengua:

En primer lloc, les converses informals representen,no només un gran instrument de suport al procés d’aprenentatge de la llengua sinó també una eina de foment de l’ús social del català. Els diàlegs amb l’altra persona fan que els aprenents es familiaritzin amb maneres catalanes de dir, consolidin estratègies conversacionals i, sobretot, descobreixin que es poden comunicar exitosament en català. Tot un seguit d’elements que incideixen positivament en la voluntat de parlar català... i no només del costat de l’aprenent...



En segon lloc i no menys important, els catalanoparlants s’adonen que no han de canviar necessàriament de llengua quan s’adrecen a una persona desconeguda o estranger. Les converses afavoreixen, doncs, el canvi d’hàbits lingüístics i, a més, esdevenen un espai de cohesió social entre persones d’estils, orígens i cultures diferents.


Finalment, s’aconsegueix una aproximació a la realitat del país que ens acull a tots, juntament amb el respecte, coneixement i valoració de les realitats dels diferents llocs d’origen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada