BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

3.6.08

CORRELLENGUA 2008


La Flama del Correllengua és un estendard davant del qual podem recordar qui som i podem expressar què volem. (Isabel Clara Simó. Manifest Correllengua 2008)

El Correllengua 2008 escalfa motors i es troba a punt d’iniciar la seva marxa pels diversos territori els Països Catalans.

Enguany, aquest inici de la 12a edició del Correllengua avança el calendari i vol començar amb un acte simbòlic important que tindrà lloc el proper dissabte 28 de juny a la Catalunya Nord.

En motiu de commemoració del mil·lenari de l’Abat Oliva, la flama del Canigó recorrerà diverses poblacions del Conflent fins instal·lar-se definitivament a la cripta de Sant Miquel de Cuixà. La CAL es vol afegir a l’efemèride com homenatge a la figura de l’abat Oliva, anomenat “pare de la pàtria catalana” i impulsor i abat de Cuixà i Ripoll i, posteriorment fundador de Montserrat. La Flama del Canigó li rebrà homenatge i la Cal iniciarà el Correllengua 2008 amb un acte carregat de simbolisme amb la flama que visualitza la unitat dels Països Catalans i la indivisibilitat de la seva llengua i cultura.

La CAL, junt amb la Comunitat de Sant Miquel de Cuixà i l’associació “Flama del Canigó” coorganitzadors d’aquesta efemèride, contribuiran a la presència permanent de la flama del Canigó en una nova llàntia, semblant a la del Castellet de Perpinyà.

Per a més informació i reserva de tiquets cliqueu aquí.
Si no salvem la llengua, no salvarem el país, car és el nostre senyal d’identitat més clar i més contundent. (Isabel Clara Simó. Manifest Correllengua 2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada