BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

30.1.08

L'ENEMIC BEN A PROP

Tots sabem i coneixem qui és i què representa el partit Ciutadans-Ciudadanos... potser no caldria ni perdre el temps ni ocupar espai parlant-ne. No puc, però, evitar-ho... per a mostra un botó: el bloc d’un conciutadà: Blog de Luís M. Fernández del Campo-Ciudadano de Esplugues de Llobregat.

El bloc (no cal dir que, com a bons defensors del bilingüisme, és evidentment en castellà) té sempre una floreta a punt per llençar-la contra tots els “nacionalistes” (catalans, és clar) i per a tota la "xarxa", per a tot l’"entramat" que han anat teixint durant anys i del qual la CAL sembla formar-ne part. La CAL, que pel que es veu rep unes subvencions astronòmiques per tal d’escampar el virus, la “crosta nacionalista” arreu del territori.

Atenció a “las webs amigas” que podeu trobar en aquest “blog del ciudadano”: Asociación por la tolerancia; Foro Ermua; Desmontando el mito catalán; Plataforma España y libertad; Basta Ya... Tota una declaració d’intencions.

Podeu trobar floretes com la carta (publicada a "La Razón", evidentment) d’una mare catalana “desenganyada” davant la imposició del català a l’ensenyament. Una epístola digne dels temps de l'Elena Francis:


Soy madre de una niña de 5 años, y hasta ahora no me he dado cuenta (si que sabía de la necesidad) pero no entendía el daño que le he estado haciendo a mi hija hablándole en mi lengua habitual, no sabía hasta que punto le podía lastimar en su entendimiento para poder comunicarse con los demás.

Esta navidad su abuela por parte de padre ha venido a visitarnos, la causa de incomunicación sin duda ha sido la lengua, no los kilómetros de distancia y el largo tiempo desde que se ven. Evidentemente, las llamadas telefónicas no sirven de mucho ya que no se entienden, su abuela (Cordobesa) no sabe catalán y ella no habla en Castellano, he tenido que hacer de traductora entre ellas.

[...] no se hace respetar, ni querer aprender una lengua imponiéndola, en mi caso ha sido al revés, ahora tendré que hablarle en Castellano a mi hija y enseñarle lo que ustedes le están negando [...]

Nacionalisme espanyol a dojo...
Vivim uns temps en què estem immersos en la por... Què voleu que us digui? A mi, em fan por.
L'enemic no sempre és lluny de casa....

2 comentaris:

  1. No cal fer cap comentari, pero jo si que li diria en aquesta mare "desenganyada" que no es preocupi tant, que nosaltres els que varem anar a les escoles franquistes, si que ens van negar moltes coses sobre tot la nostra llengua, sort que les nostres mares no van fer el mateix que farà ella, renegar de la seva parla.

    ResponElimina
  2. Realment crec que és molt greu tot el que està passant, però m'agradaria dir-li a aquesta "madre desenganyada" que si això que explica és veritat, que ho dubto, verdaderament sí que te un problema, si no ha sigut capaç de ensenyar a la seva filla a enrraonar amb l'avia que viu a Cordova. S'ho hauria de fer mirar

    ResponElimina