BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

28.12.07

PILAR DÍAZ: "EL CATALÀ SERÀ L'ÚNICA LLENGUA DE L'AJUNTAMENT"

L'alcaldessa d'Esplugues, la senyora Pilar Díaz, en la seva intervenció en el programa CAL Parlar de Llengua, que s'emet avui per ETV Llobregat, ha fet unes explosives declaracions: "a partir de primer d'any, el català serà l'única llengua oficial a l'ajuntament d'Esplugues."

L'alcaldessa ha explicat que creu que, passats ja 28 anys de les primeres eleccions municipals, ja ha arribat l'hora d'arraconar definitivament el bilingüisme i que el català sigui l'única llengua vehicular -oficial i no oficial- en tot allò que afecti a l'Ajuntament. Quan se li ha preguntat si una mesura d'aquestes característiques podria ocasionar algun problema, ja sigui entre l'administració i els administrats o entre els mateixos funcionaris, l'alcaldessa ha respost de manera fulminant: "si apareix algun problema per causes lingüístiques el tallarem de soca-rel."

L'alcaldessa ha confirmat també que hi haurà una extensa campanya informativa a nivell local i ha anunciat una sorpresa: l'emissió d'un espot en què diversos personatges coneguts de la vila animaran a tots els ciutadans a fer ús del català. L'espot finalitzarà amb la intervenció de l'exalcalde Sr. Lorenzo Palacín (la fotografia al marge reprodueix el moment de la seva intervenció) que, en un català gairebé perfecte, anunciarà que ja ha procedit a traduir el seu nom al català i que ja des d'ara el seu nom Llorenç és oficial a tots els efectes. Continuarà exhortant a tothom a fer del català la llengua habitual d'interrelació i finalitzarà la seva intervenció amb un frapant: "endavant amb el català!".
Des de la CAL d'Esplugues ens congratulem d'aquesta mesura i agraim a la nostra alcaldessa que hagi donat la primícia en el nostre programa CAL Parlar de Llengua.

2 comentaris:

  1. dia 28?

    jo no m'ho crec

    ResponElimina
  2. Ostres!! Llàstima que això només t'ho puguis creure un dia 28 de desembre.

    ResponElimina