BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

29.11.07

EL PAÍS DELS ESVORANCS (X) O... ON SÓN ELS NOSTRES DINERS?

Segons l'estudi sobre les balances fiscals que ha fet públic la Fundació BBVA, cada ciutadà del Principat aporta a l'estat 1.094 euros nets l'any; cada ciutadà de les Illes n'hi aporta 915; i cada valencià, 37. En xifres globals, Catalunya té un dèficit anual, és a dir, aporta més a l'Estat que no pas rep, de 6.934 milions; les Illes, de 770 milions; i el País Valencià de 228.

Un esvoranc per on se'ns escolen els diners...

Madrid, segon l'estudi és la comunitat amb més dèficit fiscal... no, no comenceu a riure abans d'hora... El secret està en el mètode que han fet servir. Un mètode que s'anomena de càrrega-benefici i que permet que serveis que són de benefici general (Museu del Prado, Ministeris, etc.) no comptin perquè, és clar, en gaudim tots els espanyols.

Feta la llei, feta la trampa... Mentrestant...

El nostre president Don José Montilla (sempre fidel als seus jefes) en una entrevista a TV3 feia mans i mànigues per evitar pronunciar-se sobre les balances fiscals, continuava defensant la ministra de Foment i es limitava dir que tot era culpa dels governs de CiU. Montilla feia ús, una vegada més, d'aquell missatge que tant agrada als polítics: "el que està bé és obra meva; el que està malament és culpa dels que hi havia abans"

I la separació de la Infanta Helena de moment ens costa 4.000 euros al mes, que és el lloguer del nou xalet on ha anat a viure amb els seus fills.

No ens vindrà ara de 4.000 euros... oi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada