BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

5.10.07

L'ENEMIC A CASA...

Continuen sense parar els atacs i el menyspreu envers la llengua del país.

Primer cas. La col·laboradora de Catalunya Ràdio, Cristina Peri Rosi. ¿Podria dir-nos aquesta senyora si a Uruguai, d'on és ella, ens podríem passar trenta-tres anys sense aprendre el castellà i, a més, guanyar dines fent tertúlies a la ràdio nacional?
No patiu, però. Sembla ser que el director de Catalunya Ràdio ja li ha presentat les seves disculpes; la deixarà tornar i, a més, li permetrà que escolli el programa on vol col·laborar. No sabem, però, si també li apujarà els seus emoluments. Ah! Presidència de la Generalitat també hi ha intervingut... Tot un detall amb qui no s'ha molestat durant trenta-tres anys en aprendre la llengua del país.
Segon cas. La magistrada Ana Ingelmo imposa el castellà durant el judici pels fets de la Patum. Va invocar "el derecho de los acusados..." I els nostres drets lingüístics? I el dret a usar la llengua pròpia i oficial del país? ¿Es poden passar pel forro lleis del poder judicial, estatuts i el que els vingui de gust?

Tercer cas. "La nostra" continua fent de les seves. La introducció subtil del castellà és cada vegada més gran i flagrant. El darrer cas: Vendelplà i la Masia. Fins quan i fins on arribaran? (Llegiu l'article de Directe.cat)

Mentre tot això passa, Catalunya no jugarà cap partit el 14 d'octubre...
El Comissionat d'Universitats ha assegurat que ningú pateixi, que no s'han plantejat fer cap prova lingüística perquè els estudiants espanyols de fora de Catalunya puguin accedir a les universitats catalanes...
Una avaria al sistema d'electrificació va obligar a suspendre el servei ferroviari que uneix l'estació de França amb l'aeroport del Prat, i va provocar retards de més de vint minuts en els trens de la línia C-2 i els de mitjana i llarga distància.

L'enemic a casa...
Demà, però, toca CORRELLENGUA!

LLENGUA, CULTURA I LLIBERTAT!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada