BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

29.9.07

UNA ALTRA FESTA MAJOR

Esplugues ha viscut darrerament la seva Festa Major. Actes de tota mena i una gran incidència del món de la cultura popular i tradicional catalana a través del gran munt d'entitats i associacions existents al nostre poble.

Des de l'Ajuntament, però, sembla que s'intentin dividir en dos els actes de la Festa Major. D'una banda, els que organitza l'equip de govern del municipi. De l'altra, els que organitzen les Colles i Entitats de cultura popular.
Observem alguns detalls:
Les banderoles... totes feien referència als actes organitzats directament per l'Ajuntament. Manca absoluta de banderoles relatives als actes de les Colles i Entitats.
El Mercat Medieval. Es va prometre des de la regidoria de Cultura que el Mercat es faria cada dos anys i que els diners de l'any que no es fes servirien per potenciar els actes populars. Faltant a la seva paraula, el Mercat també s'ha muntat aquest any 2007, que no li tocava. Més diners per a les Colles..? Res de res.

Diari d'Esplugues (de El Pont millor ni parlar-ne). Edició de setembre de 2007. Pàgina 3 i 4. Actes de Festa Major. Només apareixen els actes organitzats des de l'Ajuntament. Cap menció al Seguici, ni a les "Barraques", ni al cercavila muntat per la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular...

El mateix diari. Pàgina 6. Entrevista a l'alcaldessa Sra. Pilar Díaz. Pregunta: Les tradicions també tenen un paper important dins el programa de la Festa Major. La gent continua seguint i participant d'aquests actes? Resposta: Sí, el Mercat Medieval, per exemple...(??!!) Cap més referència al món tradicional i popular... Potser és que el Mercat Medieval és ara una de les tradicions espluguines més arrelades? Continuen les preguntes: Sembla que les Entitats juguen un paper molt important en la celebració de la Festa Major... Atenció a la resposta... Una sola referència: l'Esbart Vila d'Esplugues i res més. La resta de la resposta se centra en les entitats esportives i els tornejos de handbol, futbol, volei i l'exhibició de gimnàstica femenina...
On apareix el món tradicional i cultural d'Esplugues? On són les Colles i Entitats? On és la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular? On és el seguici? I les "barraques"? I la resta d'actes?
Qui ha dictat al Diari d'Esplugues el que ha d'escriure?

3 comentaris:

  1. I com és que només parla de l'esbart? i a sobre, quines lloances...

    ResponElimina
  2. El problema no és que parli de l'Esbart, que ja ens sembla bé, perquè crec que s'ho mereixen per la tasca que fan de recuperació manteniment de la tradició dansaire catalana. El problema és que no hi ha cpa més menció, ni que sigui de manera generalitzada a la resta d'entitats.

    ResponElimina
  3. Si, si...si jo no tinc res en contra d'ells. Només que m'ha extranyat.

    ResponElimina