BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

16.9.07

QUATRE ANYS DE PRESÓ?

Girona va ser dijous passat un clam contra la visita i la figura del Rei d'Espanya. Aquest fet, aparentment emmarcat dins de la llibertat d'espressió a què té dret tota societat, ha esdevingut una nova ofensiva contra tot allò que faci pinta "d'antiespanyol" o "d'antimonàrquic. Una veritable "caça" del republicà i, si és independentista encara millor.

La realitat és que el fet de cremar una foto del monarca espanyol, així com també el de cremar una bandera de l'Estat, pot conduir a qui ho faci a passar fins a quatre anys a la presó. L'acte es considera com de "ultratge a la corona" i les autoritats espanyoles estan decidides a castigar els infractors sigui com sigui. Cal fer-hi un escarment. Per tal de fer-ho, compten amb l'estimada col·laboració de la policia catalana, els "mossos i mosses", i amb el suport de l'Honorable conseller de Governació Sr. Saura que ja els ha facilitat tota la informació de què disposa el Departament d'Interior de la Generalitat.

Alfons González Tena, membre del Consejo General del Poder Judicial, promotor de la nova plataforma Cercle d'Estudis Sobiranistes i autor del llibre Catalunya sota Espanya, ha manifestat que "la crema de retrats de la família reial hauria de ser un dret constitucional, emparat per la llibertat d'expressió".
Alerta Solidària ha iniciat una Campanya de suport amb les persones i entitats convocants de la manifestació contra la monarquia on, entre altres punts, demana que "tant persones com entitats mostreu el vostre suport a aquest escrit fent arribar el vostre nom i cognom, la població i el correu electrònic (en cas d'entitat nom i nif), l'abans possible a l'adreça:
relacions_politiques@alertasolidaria.org."

Tots plegats, però, ignoren que Xavier Borràs, en el seu bloc, ja ha identificat l'autor d'aquests "ultratges"i fins i tot n'ha publicat una fotografia. Recomanem, doncs, a totes les autoritats responsables que facin una visita al bloc Bandera Negra i s'estalviïn investigacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada