BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

19.9.07

MÉS ENSARRONADES

Després que a l'hemicicle del Parlament espanyol els diputats i diputades fessin exhibició de la nova moda de samarretes esportives, es va arribar a la votació de dues iniciatives parlamentàries a favor del reconeixement internacional de les seleccions esportives autonòmiques, perquè puguin tenir presència a les competicions oficials i que es derroguin les sancions previstes per als esportistes que no vulguin anar convocats per la selecció espanyola. Com era d'esperar la proposta va ser rebutjada amb els vots en contra dels partits nacionalistes espanyols, PP i PSOE.

Que passa, però, amb els diputats catalans del PSC? Per què a Catalunya voten a favor del reconeixement de les seleccions i a Madrid en contra? Quina mena de malaltia esquizofrènica, de personalitat dual, pateixen aquests diputats i diputades? El PSC (a la manera del de Navarra) un partit sobirà que pren les seves pròpies decisions? Permeteu-me un llarg i profund somriure....

Mentrestat la flamant nova ministra Carme Chacon anunciava, conjuntament amb el president Zapatero (aquell del "apoyaré el proyecto d'Estatut...") i amb bombo i platerets el pla de suport a l'emancipació i impuls del lloguer . Atenció, però, amb aquest -aparent- gran pla d'ajut. Segons diu Vilaweb, el pla ha desencadenat la polèmica perquè sembla ser que es tracta d'una còpia d'un pla que ja és en vigor des de 2004, fins ara competència de les comunitats autonònomes, com és el cas de la Generalitat de Catalunya. Aquest nou pla farà que passi a ser gestionat directament pel govern espanyol. En definitiva, com ja avançava Josep Sort en un article publicat arran del nomenament de Carme Chacón, la nova ministra ha estudiat i copia el model canadenc per a buidar de competències la Generalitat. En el rerefons, una autèntica ensarronada adreçada al reforçament de l'estat en detriment de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada