BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

15.8.07

XIRINACS: UN ÚNIC CAMÍ


Us recomano la lectura d'alguns dels articles dedicats a Lluís Maria Xirinachs:

El periodista Xavier Borràs reflexiona profundament sobre la figura i l'obra de Xirinachs en el seu article: El suprem acte d'amor de Lluís Maria Xirinachs.

En Xirinacs va ser empresonat l'octubre de 2005 en un atac contra la llibertat d’expressió per unes paraules pronunciades al Fossar de les Moreres l’Onze de Setembre de 2002. El Bloc Bandera Negra reprodueix, íntegrament i a mena d'homenatge, aquell discurs, que no ha perdut ni un bri de la seva força ni del tarannà i el pensament d'aquest gran patriota, que sempre ha de viure entre nosaltres.

Criteri.cat ens recorda que la mort d’un símbol sempre trasbalsa els racons més íntims. També els dels pobles.
Xirinachs, diu el periodista Humbert Romà, ha afrontat el darrer tabú: el suïcidi. Lliure fins al darrer dia dels seus 75 anys.

Josep M. Pasqual, a El Punt, pensa que quan la inèrcia de tres segles de colonialisme desaparegui,Xirinachs entrarà amb tota normalitat a la galeria dels catalans il·lustres, universals i precursors de la pau plena.


Que la força estigui en el poble. Quan s'apropi aquell dia en què l'Assemblea dels Països Catalans estigui a punt per exigir la independència, us asseguro que els polítics més febles s'afanyaran a corre-cuita a declarar la nostra independència des dels Parlaments per tal que no ho faci el poble. (Lluís Maria Xirinachs, 11-09-2002).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada