BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

28.8.07

"LA NOSTRA" CONTINUA FENT DE LES SEVES

Encara no ens havíem recuperat de la manipulació soferta amb la tardia connexió del Canal 33 que ens va impedir sentir Els Segadors a Wembley, que ahir "la nostra" va tornar a fer de les seves.
Als responsables del programa Els matins de Tv3 se'ls va acudir plantejar als espectadors que votessin, mitjançant la ja tradicional pregunta del si/no, si estarien a favor de celebrar un referèndum d'autodeterminació. Durant tot el matí la centraleta de TV3 va començar a rebre un allau de missatges. Espantats pel resultat del que ells mateixos havien engegat (cap al final del programa el resultats reflectien un 88% de vots favorables a la convocatòria del referèndum), van decidir amagar el cap sota l'ala i fer veure que no passava res. Així, al final del programa, i contràriament al que és habitual, van obviar qualsevol referència a l'enquesta, vam silenciar-ne les dades i no en van fer cap anàlisi, i el programa es va acomiadar sense cap més referència al referèndum d'autodeterminació.
Víctor Alexandre ja ho advertia en el seu llibre TV3 a traïció: La involució experimentada per TV3 d'un temps ençà ha estat espectacular. En donen fe les nombroses queixes que dia a dia apareixen als diaris denunciant la seva progressiva descatalanització i l'abandonament de la idea per a la qual va ser creada [...] la llengua catalana ha cedit bona part del seu lloc a l'espanyola i la consciència de pertinença a la nació catalana per part de l'emissora s'ha transmutat en un prepotent sentiment d'espanyolitat.

I Víctor Alexandre escrivia això ja fa més d'un any....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada