BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

6.5.07

QUÈ PASSA AMB ELS MITJANS PÚBLICS CATALANS?

Des de fa uns anys, les emissores que depenen de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió estan experimentant una involució, subtil, però força espectacular.

La llengua catalana cedeix terreny a la castellana en molts dels programes... Ja no s'entrevista els convidats castellanoparlants en català, ni tan sols encara que aquests manifestin obertament que l'entenen... El llenguatge que es fa servir en els telenotícies ens remet contínuament a referents espanyols... i un llarg etcètera. De tot aixó ja en va parlar en Víctor Alexandre en un llibre que us recomano: TV3 a traïció. Televisió de Catalunya o d'Espanya?

Aquests darrers dies hem assistit a una nou exemple de manipulació informativa per part de les emissores de la Corpo. El tractament que han donat a les eleccions escoceses, on ha acabat guanyant l'SNP, que és un partit independentista, ha estat de notícia de segona o tercera fila; molt diferent, no cal ni dir-ho, al que han atorgat a les eleccions presidencials franceses. Gairebé no ens hem assabentat que el partit guanyador té en el seu programa un projecte d'independència per al país. Com molt bé apunta un article del diari digital Directe.cat, la manipulació de noms, -i no només de noms- ha estat flagrant. S'ha parlat molt de nacionalisme escocès i de partit nacionalista, però s'ha defugit la paraula independència i independentistes.

Hi ha gent a qui li interessa amagar que a Europa la independència és possible?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada