BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

24.3.07

JA SÓN AQUÍ....


Sí... ja són aquí... el dimarts 27 es presenta a Esplugues la formació política "Ciutadans-Partido de la Ciudadanía".

Era d'esperar. El partit per al qual l'important "només són les persones" intenta escampar-se com una taca d'oli amb el seu missatge reduït, únic, però intens i que poc a poc va fent un cert forat. Els homes i dones de "Ciutadans", són els homes i dones de la llengua "bífida"... no m'entengueu malament, dic bífida en el sentit que a ells tant els fa el català com el castellà, perquè, clar, ells i elles són bilingües declarats. Se'ls pot aplicar el que diu Patrícia Gabancho en el seu llibre "El preu de ser catalans": Ells són els que volen que nosaltres siguem bilingües per tal que ells puguin continuar sent monolingües en castellà 4o anys més."

Ells i elles que diuen defensar tant i únicament les "persones", podrien prendre partit per la metgessa del Prat de Llobregat que ha estat acomiadada de la feina perquè ha estat denunciada per fer servir només el català. ¿Que hagués passat si el cas fos a l'inrevés i a una metgessa se l'hagués fet fora de la feina per usar només el castellà? Un cas que, d'altra banda, es repeteix cada dia en infinitat de consultes i visites mèdiques.

Benvinguts, però, la gent de "Ciutadans-Partido de la Ciudadanía" a Esplugues. Benvinguts perquè ja comença a ser hora que tothom es tregui la careta, que tothom prengui partit, que tothom reflexioni i decideixi quina Catalunya, quins Països Catalans, volem per al futur. Com deia el poeta: "i llavors que cadascú es vesteixi com més bé li plagui. I via fora! Que tot està per fer i tot és possible."


En aquest cap de setmana, que es produeix el comiat d'un dels millors músics i cantants catalans compromès amb la seva gent i amb el seu país, voldria -si per causalitat em llegeixen- fer servir unes paraules d'en Llach per recordar alguna cosa a la gent de "Ciutadans". A ells, però no només a ells, sinó també a tots aquells que volen una Catalunya conformista, una Catalunya desilusionada i alienada, a tots aquells que volen una Catalunya de llengua i cultura espanyoles que, nosaltres, alguns de nosaltres, malgrat que "coneixem/ les pedres del camí... Novament,/i deslliurats d'enyors,/som aquí / tossudament alçats./Som aquí."


Tossudament alçats....Som aquí....


2 comentaris:

  1. Hi ha casos i casos. I a Esplugues de Llobregat, entre moltes d'altres coses, és absolutament necessari que el PSOE perdi la majoria absoluta. I si no pot ser ara, que sigui d'aquí 4, 8 o 12 anys. Res que no pugui fer contra la llengua catalana, amb la llei a la mà, un govern muncipal dirigit per C's, no ho ha fet ja l'actual govern del PSOE. Per això no és convenient en l'àmbit espluguí deixar entreveure la idea que el PP i C's són "pitjors" que el PSOE. Potser ho són per se, però un govern del PSOE en minoria seria més innocu que un en majoria (per la llengua, per l'urbanisme, per l'assistència social, per polítiques de col·locació i d'inserció laboral, etc.). Si l'espanyolam ha de votar, gairebé millor que voti PP i C's. Però si díem que el PP i C's són una amenaça específica, llavors els nostres podrien sentir-se temptats a votar en massa per la Pilarín.

    ResponElimina
  2. Crec que ten tota la raó, Dídac,quan dius que ni Ciutadans ni el PP són diferents en res al PSOE, si més no en tot allò que fa referència a Catalunya i a la llengua i cultura catalanes. No era la meva intenció drear la sensació que el PSOE és millor en aquests aspectes que els altres. D'aquí el nostre missatge final que no va només dirigit a Ciutadans sinó també a molts altres.

    També tens raó que, avui per avui,a Esplugues, l'objectiu polític seria que el PSOE perdés la majoria absoluta. No sabem que passaria després, però és que pitjor no ens pot anar.

    No negaràs, però, que és ben trist que perquè això passi hàgim d'esperar que augmentin de vots PP i Ciutadans... coses de la colonització mental que patim els ciutadans de Catalunya en general i d'Esplugues en particular.

    ResponElimina