BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

19.2.11

TV3 AL PAÍS VALENCIÀ. L'ENÈSIMA AGRESSIÓ

Finalment ha passat el que es veia venir des de fa temps: TV3 ja no es pot veure al País Valencià. Una vegada més els neofeixistes s'han sortit amb la seva i han posat fi a més de 25 anys d'emissió de la televisió del Principat.

Era un desenllaç que es preveia... i això és el que més m'indigna de tot plegat. En l'escalfor del moment, penso que hem deixat sols els compatriotes del País Valencià i més concretament a Acció Cultural. Què hem fet els principatins, govern i poble, per evitar el tancament de TV3 al sud del país? Alguns, tampoc no tants, hem recollit firmes durant la campanya Televisió sense fronteres, però... i més enllà?

L'actuació dels catalans del Principat en aquest tema ha estat més aviat pobre. Començant per la del Sr. Montilla quan era Ministre d'Indústria, continuant amb el tripartit i el Conseller Tresserras  amb la famosa reciprocitat d'emissió (des de fa temps ja ni tan sols podem veure Canal 9), tot han estast declaracions grandiloqüents i paraules buides de contingut perquè no s'han traduït en res de positiu.

Sovint, els catalans del sud i del nord es queixen que se senten abandonats per la gent del Principat que només puja a Perpinyà el  mes de setembre i baixa al sud per l'octubre. Un parell de viatgets per tranqui·litzar les nostres consciències. La resta de l'any semblem oblidar-nos que el futur de la llengua, la cultura i el país s'està jugant precisament en aquests territoris i que ens salvem tots o ens enfonsem definitivament tots plegats.

De moment, però, les reaccions contra aquesta enèsima agressió que representa el tancament de les emissions de TV3 s'estan succeint arreu dels Països Catalans. A través de http://www.vilaweb.cat/ i pel facebook i el twitter http://twitter.com/search/%23sensesenyal#, podeu anar informant-vos de tot el que succeeix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada