

L'equip de Govern, però, fa com aquell que no hi sent, potser perquè aquest Reglament ha quedat desat en algun calaix, com si la feina hagués estat simplement la de confeccionar un Reglament d'Usos Lingüístics per tal de quedar bé i de ser "políticament correctes". Tot bon Ajuntament té una Reglament d'aquests... Com també tenim una Llei de Política Lingüística... I tot plegat és fantàstic... per a la política d'aparador. Política lingüística de cara a la galeria, per fer maco, però a l'hora de la veritat d'aplicació nul·la.
Arguments...? Els de sempre. Passen els anys... les noves generacions pugen sabent català, la majoria dels que no han tingut l'oportunitat, per raons d'edat, d'aprendre'l, l'entenen perfectament; la nova immigració va adpatant-se poc a poc a la situació lingüística; ja no hi ha només dues llengïes, a Catalunya, n'hi ha prop de 500... però el nostre Ajuntament continua anconrat en aquest bilingüisme català-castellà de sempre que de ben segur li dóna els seus bons rèdits electorals... si no no ho farien pas.
Electoralismes, "prudència" i pors a banda, també és evident que la redacció del Reglament d'Usos Lingüístics que en el seu moment es va aprovar obria, de manera volguda, una esquerda per on tot es pot colar... Veieu, sinó, l'article 14 del Reglament: Els llibres, revistes i, en general, tots els cartells i publicacions que editi l'Ajuntament, com també els missatges que s'emetin a través dels mitjans de comunicació i la publicitat institucional, s'han de fer preferentment en català.
Aquest preferentment, subtilment col·locat, ho permet tot. Com sempre, feta la llei, feta la trampa.
També podem observar, una vegada més, com en tot allò que afecta la llengua o la identitat catalana PSC i PP van del bracet.
Llegit avui, resulta gairebé ridícul l'article que va publicar en Carles Llorens, secretari de relacions internacionals de CDC, titulat Kosova al Parlament de Catalunya.
On eren els absents? Potser estaven viatjant en el flamant nou TGV?, (per cert, s’hi heu fixat que aquestes sigles cada dia van perdent més força i s’estan imposant les de AVE... un nova submissió linguïstica).
Vergonya...?, o potser premeditació, perquè ja els està bé no remoure l’assumpte i així eviten pronunciar-se a favor de la independència de Kosovo?
Ara que, pensant-ho bé, hagués servit d’alguna cosa que el Parlament de Catalunya reconegués el nou estatus jurídic de Kosovo?
El programa es podrà veure també en diferit el dimarts 19 de febrer, a les 16.30h i el dimecres 20 de febrer a les 02.00 h.